Obrim una nova secció per al wiki (o per a la wiki :), es diu Jocs i ens parlarà dels jocs que podem trobar a la web, de les webs que parlen de jocs o bé dels jocs que ens podem descarregar com a aplicacions per al mòbil i altres dispositius mòbils. Comencem amb tres:

El Gran Dictat
elgrandictat.png

Si voleu proposar als alumnes que practiquin l'ortografia catalana o que aprenguin algunes frases cèlebres d'autors, directors de cinema o personatges populars, una bona manera de fer-ho pot ser jugant a El Gran Dictat. Només cal que cliqueu l'enllaç que us facilitem més amunt. Allà caldrà que us registreu i, com sempre, que un cop hagueu donat el vostre correu electrònic hi aneu per confirmar que us voleu donar d'alta al joc. Llavors ja podreu començar a jugar!

Un incís! Si feu servir sistema Mac, podria ser que amb el Safari no us anés. Canvieu de navegador, Firefox, per exemple, i el joc us funcionarà amb normalitat.

Si disposeu d'iPhone, iPad o Android també us podeu descarregar l'aplicació i jugar-hi, de la mateixa manera que ho fareu des del vostre ordinador de taula o portàtil! Des de l'iPhone o iPad haureu d'anar a l'Store, des de l'Android al marquet. Aquí trobareu la guia que us ho explica!

Destaquem tan sols un punt feble d'aquest joc, mentre que a la gran pantalla, a la televisió volem dir, hi ha més diversitat en les proves que han de fer els concursants, en el cas del joc tant a Internet com a dispositius mòbils tan sols disposa de dues de les proves, la de la Frase Desfeta (construir frases que han dit personatges cèlebres) i El Gran Dictat (la prova final en què els concursants han d'escriure bé una colla de paraules). Si us agrada el joc, us animem a proposar a la mateixa web del joc, a l'apartat de vídeos, que ampliïn el ventall perquè puguem concursar com ho fan els que van al plató de TV3!


Apalabrados

apalabrados.png

Us expliquem un altre joc: Apalabrados o Angry Words, un joc per a iPhone, iPad o Android que no és res més que l'antic Scrabble! Pels que no hi heu jugat mai, es tracta de crear paraules a través de peces individuals que contenen lletres i col·locar-les a un tauler de manera que les paraules quedin lligades les unes amb les altres sense que cap sigui inexistent! Com més paraules creeu i més lletres complexes utilitzeu, més punts fareu! Ah! Algunes caselles tenen punts extra que us ajudaran a guanyar, però heu de ser hàbils!

En aquest cas, com que es tracta de jugadors virtuals, hi podeu jugar buscant amics vostres o bé usuaris desconeguts! És una bona manera de fer funcionar l'enginy i pensar com ubicar paraules en l'entramat de lletres i paraules que cada jugador va col·locant al tauler virtual!

Pot ser un molt bon joc per animar els alumnes a millorar l'ortografia (ja que si dubten d'alguna paraula es pot permetre que la consultin a algun diccionari) i fer-ho de manera virtual entre els companys de l'aula o d'altres!

Per cert, l'Enric Serra també en parla al seu bloc: i a més facilita un enllaç d'un web des del qual podem trobar la millor paraula que podem fer si li diem de quines lletres disposem!!! No us poso l'enllaç d'aquest web, així visitareu el bloc de l'Enric Serra ;P.

Verbàlia
verbalia.jpg

Aquest és el joc que ens proposen des de Verbàlia. Amb tot, Verbàlia és molt més que un joc!
Si voleu saber-ne més de la mà de jocs que proposen, entreu a aquests dos enllaços que us hem facilitat, el primer us portarà al joc, pròpiament (que cal comprar) i el segon us explicarà què és Verbàlia i el món dels verbívors!