En aquest espai trobareu una sèrie de recursos tant per a l'ensenyament com per a l'aprenentatge de la llengua catalana.

L'objectiu és que el professorat hi trobi i hi afegeixi les pàgines web de referència més adients a les seves necessitats, ja sigui pel que fa a la pròpia formació i reciclatge (com articles o revistes sobre didàctica, pedagogia, etc), o bé a llocs on es poden trobar recursos lingüístics o sòcioculturals en línia per utilitzar a l'aula, com a Els apunts del professor.

A la Webteca d'activitats hi ha enllaços a pàgines d'ensenyament i aprenentatge de llengües estrangeres, sobretot de l'espanyol, en què apareixen activitats penjades a la xarxa pensades per fer a l'aula d'ELE i que poden ser útils a l'aula de català.

En l'últim apartat, trobareu una sèrie de recursos que es poden recomanar als alumnes per a què practiquin l'aprenentatge del català a través de la xarxa, ja sigui com a complement de les classes presencial o com a autoaprenentatge.


external image portada.jpg Els apunts del professor


En aquest espai podeu consultar els apunts del professor, on hi ha una sèrie d'anotacions diverses que poden ser útils a l'aula. Les temàtiques són molt variades: s'hi poden consultar dades sociolingüístiques, jocs de llengua, refranys i dites, informació sobre festes i tradicions i, fins i tot, curiositats tant lingüístiques com culturals, entre moltes altres coses.


A **Minimàlia** hi ha un reguitzell de frases breus per llegir i reflexionar. Són frases o aforimes d'escriptors, filòsofs, polítics i intel·lectuals. També hi ha un arxiu on podeu consultar les frases classificades per autor o per tema i us hi podeu subscriure gratuïtament, com al Rodamots.
minimalia.png

A la pàgina del **Rodamots** podeu conèixer informació sobre un mot determinat i, si us hi voleu subscriure, us l'enviaran al vostre correu electrònic diàriament (de dilluns a divendres). Tindreu informació sobre una paraula o una expressió de la nostra llengua, amb el seu significat, l'etimologia i un exemple d’ús.


**La calaixera de llengua i país** és una pàgina web elaborada per l'Ajuntament de Girona que dóna dades sobre l'ús, el coneixement i l'ensenyament del català. S'hi ofereixen moltes eines i enllaços per al foment de la llengua catalana, i per això s'hi pot trobar informació tant sociolingüística com cultural, literària, musical o sobre l'aprenentatge del català.
calaixera.jpg

Sempre s'ha dit que el primer que s'aprèn d'una llengua són els insults; si bé s'hi pot estar més o menys d'acord, el que sí és cert és que tota llengua els utilitza i en el cas del català pot ser-ne interessant la promoció. A **Tots els insults catalans** els trobareu gairebé tots: alguns són poc habituals, però potser per això més valuosos, ja que deixar l'adversari amb un pam de nas pot ser prou útil.

**Frases populars, refranys i dites**

**Refranys, rimes...**


**Això toca** és una pàgina humorística que conté vídeos, acudits, vinyetes, fotomuntatges, humor gràfic... Hi ha de tot, no us la podeu perdre! Alguns autors també col·laboren a El Web negre una altra pàgina en la mateixa línia. I a **De tot i més** fins i tot hi ha enllaços a programes emesos a la ràdio; això sí, sempre en clau d'humor.
webnegre.jpg


**Cultura 21, El portal català del sector de la cultura**

cultura21.gif
**Festes de Catalunya**
festesorg.jpg

**Fires i festes de Catalunya**


autoaprenentatge.JPG Webs d'interès per a l'autoaprenentatge


Els itineraris d'aprenentatge de llengua catalana de nivell intermedi

portada_intermedi.gif


Els itineraris d'aprenentatge de llengua catalana de nivell suficiència

portada_suficiencia.gif


**Jocs per jugar amb l'ordinador**

jocs.gif


external image revistero%2520400.jpg El porta-revistes


RACÓ, Revistes Catalanes amb Accés Obert

Llengua i ús
llgaiús.jpg

Noves SL


Segundas lenguas e inmigración

My happy planet

happyplanet.gif
Quaderns digitals

Adesasoc

Nacell
nacell.gif

Clic

International House de Madrid

internationalhouse.jpg

Cuadernos de pedagogía

cuadernospedagogia.gif


Ministerio de Educación

external image libros_colocados.gif Webteca d'activitats i de coneixements


Todoele

Proele
proele.gif

Marcoele
Visualitza la imatge a mida completa
Visualitza la imatge a mida completa

Un altre mitjà per aprendre català és el cinema que serveix sobretot per acostumar l'oïda quan s'aprèn una llengua. Em refereixo a la web http://www.cinemacatala.net/ que inclou tota la informació del cinema del món en català. Cal destacar que no és un espai per veure o baixar-se pel.lícules sinó que és de caire informatiu.
Visualitza la imatge a mida completa
Visualitza la imatge a mida completa

Un altre racó que està en construcció, "disculpeu les molèsties", és la web http://www.lasetmana.cat/ dedicada a la Setmana del llibre en català que es celebra a Catalunya, inicialment a Barcelona però en els últims anys s'ha canviat de lloc o s'hi han afegit altres ciutats.