Recent Changes

Saturday, July 12

 1. page Aplicacions 2.0 edited ... En aquest apartat parlarem dels aplicacions 2.0 que anirem trobant al web: Symbaloo ... so…
  ...
  En aquest apartat parlarem dels aplicacions 2.0 que anirem trobant al web:
  Symbaloo
  ...
  sola pàgina.
  Pot ser molt útil, per exemple, per tenir, en un sol espai i ben ordenat, els links de les pàgines que ens interessen sobre un tema concret.
  El professorat pot fer una pàgina on guardar els links de totes aquelles pàgines que poden interessar als alumnes.
  ...
  -Fer-se fotografies disfressats de personatges històrics catalans i votar els més originals o que millor es representin, mitjançant "Likes"
  Voki - creació de chatbots
  Voki és una eina gratuïta que ens permet crear un personatge parlant: és a dir, un avatar que diu allò que li hem introduït en forma de text o gravat amb la pròpia veu. Aquest avatar es pot inserir en una pàgina web, blog o wiki, o fins i tot enviar-lo per coreu electrònic.
  Es tracta d’un recurs molt útil per treballar la pronúncia de forma lúdica, i les seves aplicacions a l’aula són múltiples: es poden crear presentacions personals, generar debats o entrevistes, construir un còmic “parlant”, enviar felicitacions... També pot ser particularment interessant a l’hora de treballar la puntuació: l’avatar dirà el text escrit per l’alumne de forma diferent segons com s’hagin utilitzat els signes de puntuació.
  Al bloc de l'XTEC s'expliquen els passos per crear un Voki!

  {http://2.bp.blogspot.com/__ws7Mc8SenM/TFcFpNUkqkI/AAAAAAAAAAc/5t6aS-4QK0w/s1600/Voki.png}
  Per saber l'hora que és:
  (view changes)

Monday, June 30

 1. page Aplicacions 2.0 edited En aquest apartat parlarem dels aplicacions 2.0 que anirem trobant al web: Symbaloo Symbaloo é…

  En aquest apartat parlarem dels aplicacions 2.0 que anirem trobant al web:
  Symbaloo
  Symbaloo és una pàgina d'inici per guardar i organitzar tot l'espai on line en una sola pàgina.
  Pot ser molt útil, per exemple, per tenir, en un sol espai i ben ordenat, els links de les pàgines que ens interessen sobre un tema concret.
  El professorat pot fer una pàgina on guardar els links de totes aquelles pàgines que poden interessar als alumnes.
  També, en el nostre cas, podríem fer un symbaloo de tot aquests programes que introduïm a la wiki o bé, un simbaloo de recursos de català
  També hi ha una versió de symbaloo pensada especialment per a l'educació.

  Pinterest
  Pinterest és una xarxa social que simula els suros de les aules presencials. Els usuaris poden crear “suros”, penjar-hi imatges amb peu de fotos i organitzar-ho de la manera que agradi més. Cada imatge és un link que enllaça amb la pàgina original d’on s’ha extret la imatge. La majoria de “suros” giren entorn d’una temàtica i, a l’hora de registrar-se, ja es presenten diferents tipus de Pinterest possibles que es poden crear.
  (view changes)

Saturday, June 14

 1. page Aplicacions 2.0 edited ... Aquesta eina permet de crear pòsters digitals (amb text, fotos, vídeos, etc.). Degut al seu ca…
  ...
  Aquesta eina permet de crear pòsters digitals (amb text, fotos, vídeos, etc.). Degut al seu caràcter visual, és una eina que pot ser molt útil per a treballar l'"alfabetisme digital", altrament dita competència comunicativa digital.
  Us deixem aquest Tutorial sobre Glogster en què podreu conèixer moltes de les possibilitats de l'eina, com també les intruccions necessàries per a començar a utilitzar-lo.
  Instagram:ÉsInstagram
  És
  una xarxa
  És interessant el potencial d'aquesta aplicació a l'aula. El nostre grup ha pensat dues activitats que podrien encaixar a un grup d'alumnes adults:
  -Fotografiar faltes d'ortografia detectades al carrer, corregir-les a classe i votar la més original mitjançant "Likes".
  (view changes)
 2. page Aplicacions 2.0 edited ... Wordle pot facilitar als alumnes la creació de mapes conceptuals temàtics, que els seran molt …
  ...
  Wordle pot facilitar als alumnes la creació de mapes conceptuals temàtics, que els seran molt útils per visualitzar els termes més importants relacionats amb un tema. Podrien, per exemple, crear un núvol temàtic a partir d’un blog, com en l’exemple del núvol a partir del blog de tic-cat. Aquest núvol els podria servir per presentar visualment el tema que tracten, ja sigui com a portada d’un treball o com a introducció en una presentació.
  D’altra banda, la possibilitat de crear núvols amb les paraules que vulguem permet als alumnes presentar-se d’una manera diferent. Podrien, per exemple, explicar quines són les seves aficions mitjançant un núvol, com en aquest cas.
  Glogster
  {http://techmeetsed.com/files/2011/05/Glogster_EDU_Logo-1fgcmgt.png}
  Aquesta eina permet de crear pòsters digitals (amb text, fotos, vídeos, etc.). Degut al seu caràcter visual, és una eina que pot ser molt útil per a treballar l'"alfabetisme digital", altrament dita competència comunicativa digital.
  (view changes)

Friday, June 13

 1. comment Diccionaris comment added Per ordenar millor tots els recursos, seria molt interessant poder fer un índex de continguts amb e…
  comment added
  Per ordenar millor tots els recursos, seria molt interessant poder fer un índex de continguts amb enllaços a la part de la pàgina on se'n parla. Hi ha alguna manera de fer hipervincles dins del mateix text?
 2. page Diccionaris edited ... 5.Traductors automàtics 6.Correctors gramaticals i d'estil 7.Altres recursos 1.DICCIONA…
  ...
  5.Traductors automàtics
  6.Correctors gramaticals i d'estil
  7.Altres recursos
  1.DICCIONARIS GENERALS
  Diccionari de l'Institut d'Estudis Catalans (DIEC2)
  (view changes)
 3. msg "Diccionaris"? message posted "Diccionaris"? Dins de la pàgina "diccionaris" també hi ha altres tipus de recursos (traductors automàti…
  "Diccionaris"?
  Dins de la pàgina "diccionaris" també hi ha altres tipus de recursos (traductors automàtics, pàgines de consultes lingüístiques...), no s'hauria de posar un títol més genèric, com ara "recursos lingüístics"?
  3:25 pm
 4. page Diccionaris edited DICCIONARIS 1.Diccionaris generals 2.Diccionaris multilingües 3.Diccionaris específics 4.Consu…
  DICCIONARIS1.Diccionaris generals
  2.Diccionaris multilingües
  3.Diccionaris específics
  4.Consultes lingüístiques
  5.Traductors automàtics
  6.Correctors gramaticals i d'estil
  7.Altres recursos
  1.DICCIONARIS
  GENERALS
  Diccionari de l'Institut d'Estudis Catalans (DIEC2)
  Aquí teniu la segona edició del Diccionari de l'Institut d'Estudis Catalans en línia. És un diccionari normatiu.
  ...
  Pàgina web de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua. En l'apartat «Documents normatius» podeu trobar material sobre la normativa lingüística del valencià (Gramàtica normativa valenciana, Diccionari ortogràfic i de pronunciació del valencià, La normativa ortogràfica del valencià, L'estàndard oral del valencià i Els gentilicis valencians).
  {AVL.JPG}
  DICCIONARIS2.DICCIONARIS MULTILINGÜES
  Diccionari de la llengua catalana multilingüe castellà-anglès-francès-alemany
  {multi.JPG}
  ...
  Vocabulari essencial en format .pdf.
  {esp-cat.JPG}
  DICCIONARIS3.DICCIONARIS ESPECÍFICS
  Idescat Llengua
  Pàgina web de llengua i terminologia tractada des del vessant multidisciplinari de l'estadística oficial. Els termes que s'hi poden consultar es troben classificats en les diverses branques científiques i tècniques de la societat. Les qüestions gramaticals s'han classificat d'acord amb els diversos plans de la llengua. L'objectiu d'aquesta pàgina és, d'una banda, difondre la terminologia normalitzada i, sobretot, argumentar aquella que encara no s'ha implantat prou i, de l'altra, tractar les qüestions de llengua també amb argumentacions normatives i descriptives.
  ...
  Plantes medicinals
  {herbari2.JPG}
  CONSULTES4.CONSULTES LINGÜÍSTIQUES
  Optimot, consultes lingüístiques
  Servei que ofereix en col·laboració amb l'Institut d'Estudis Catalans i el Centre de Terminologia TERMCAT.
  ...
  El portal lingüístic de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA). Molt útil i molt actual.
  {esadir2.JPG}
  TRADUCTORS5.TRADUCTORS AUTOMÀTICS
  Traductor de Google:
  Permet la traducció de textos, llocs web i documents cap a 23 llengües, i detecta automàticament l'idioma del text. Especialment útil per a la traducció de llengües properes, com ara la combinació castellà-català, ja que proposa equivalències força acurades.
  Apertium:
  Permet traduir en diverses llengües, que inclouen l'occità (i la variant aranesa), l'esperanto, el basc, el gaèlic, el gallec, el bretó i l'islandès. S'hi poden traduir documents i pàgines web.
  ALTRES6.CORRECTORS GRAMATICALS I D'ESTIL
  LanguageTool:
  El podem consultar en línia i afegir-lo com a complement de l'OpenOffice o el LibreOffice. Detecta errors que passen per als correctors automàtics habituals (accents diacrítics, problemes de concordança, redundàncies...). En els casos relacionats amb la normativa (relatius, canvi i caiguda de preposició...) ofereix un enllaç a l'ésAdir amb l'explicació que correspongui.
  Corrector de Softcatalà
  És una versió millorada del LanguageTool que es pot consultar en línia. Permet seleccionar les formes verbals de la nostra varietat lingüística.
  7.ALTRES
  RECURSOS
  Recull de dites populars catalanes
  {dites1.JPG}
  (view changes)
  3:21 pm
 5. page Aplicacions 2.0 edited ... Wordle Wordle és una eina que permet crear núvols de paraules, és a dir, agrupacions aleatòri…
  ...
  Wordle
  Wordle és una eina que permet crear núvols de paraules, és a dir, agrupacions aleatòries de mots que podem personalitzar (color del fons i de les lletres, tipografia, distribució en l’espai...). Podem crear els núvols amb les paraules que vulguem o bé a partir de l’enllaç d’un blog, com en aquest cas, en què hem partit del blog de tic-cat:
  {https://lh6.googleusercontent.com/uV17bl31rMscLplBDw0xAi_yXFus8E7vpEWenJCb1SC9qKMaRx1QFvnGLva9ZCyxP9J-Jzm4kwqKAK6wjWMroGf6wakf2DROzZ-NfrFsKBmExhj1QEjErELxF7SJG21mRg} ticimatge.jpgExemple de núvol a partir del blog tic-cat
  Com més vegades apareixen les paraules al text, més grans es representen al núvol. A més, Wordle permet detectar la llengua del text per no incloure al núvol les paraules més freqüents de la llengua (en el cas del català, de, el , i...).
  Wordle pot facilitar als alumnes la creació de mapes conceptuals temàtics, que els seran molt útils per visualitzar els termes més importants relacionats amb un tema. Podrien, per exemple, crear un núvol temàtic a partir d’un blog, com en l’exemple del núvol a partir del blog de tic-cat. Aquest núvol els podria servir per presentar visualment el tema que tracten, ja sigui com a portada d’un treball o com a introducció en una presentació.
  ...
  Aquesta eina permet de crear pòsters digitals (amb text, fotos, vídeos, etc.). Degut al seu caràcter visual, és una eina que pot ser molt útil per a treballar l'"alfabetisme digital", altrament dita competència comunicativa digital.
  Us deixem aquest Tutorial sobre Glogster en què podreu conèixer moltes de les possibilitats de l'eina, com també les intruccions necessàries per a començar a utilitzar-lo.
  Instagram: ÉsInstagram:És una xarxa
  ...
  petits vídeos.
  La seva pàgina és http://instagram.com/

  És interessant el potencial d'aquesta aplicació a l'aula. El nostre grup ha pensat dues activitats que podrien encaixar a un grup d'alumnes adults:
  -Fotografiar faltes d'ortografia detectades al carrer, corregir-les a classe i votar la més original mitjançant "Likes".
  (view changes)

More